Rosor på bredden och på tvären

Rosor på bredden och på tvären

söndag 7 juni 2015

Öppen trädgård hos Ingegerd Grönberg i Kvänum

Jag och Daniel besökte idag denna makalöst vackra trädgård och jag bara måste dela med mig av lite bilder därifrån. Ingegerd har specialiserat sig på rhododendron, surjordsväxter och ovanliga träd och jag måste medge att jag inte ville åka därifrån. Tänk att få bo där, kunna vandra runt och njuta av all denna prakt när man vill - vilken dröm! Självklart blommar det ju inte hela tiden, men då jag älskar träd så har man ändå alltid nåt att titta på, oavsett årstid. 
Framför entrén hittar man denna härliga miniskog.

Ett praktfullt stilleben.

Rhododendron och azaleor blandat med perenner med mera.

Många nyanser av rosa



En söt viva vi måste skaffa till vår trädgård om vi kan hitta den.

Olika nyanser av orange i samma blomma

En färgexplosion som andas slottsträdgård

Lite berggrund, vattenfall och häftiga växter - jag är helt såld! Ställde Daniel där för att visa hur hög den rabarberliknande växten är. Glömde fråga vad den heter....hrmpf...

En närbild på "rabarberväxten"


Daniel suktar....



Några pioner fanns med, fast det var bara denna som (nästan) öppnat sina knoppar än.
Ingegerd berättade att hon förr samlat på rosor och haft mycket mer pioner därtill men vattensorkarna åt ständigt upp dem för henne så då bytte hon till rhododendron med mera. Sorkarna låter dock inte helt bli dem heller tyvärr. Ja, så kan det vara att slåss mot naturen, men jag tycker att hon har gjort ett enormt bra jobb trots allt för denna trädgården var Helt Klart värd ett besök (eller flera!). Vi tackar för idag! 
Kramen/Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar